به گزارش ايسنا، روبات ها به تمام عرصههاي زندگي انسان راه يافتهاند و انسان شاهد حضور رقباي روباتيك در مشاغلي مانند خياط، آشپز، معلم، مين ياب، كمك جراح و فضانورد است، اما برخي مشاغل «ضد روبات» هستند و انسان ميتواند مطمئن باشد كه هيچ گاه شغل خود را به واسطه حضور يك رقيب روباتيك از دست نخواهد داد.
روانپزشك / مشاور
احساس و روان حوزهاي است كه پيشرفتهترين روباتها نيز قادر به درك پيچيدگيهاي آن نيستند و حتي در صورت طراحي برنامهاي براي درك احساسات انساني، هيچكس حاضر به مشاوره خواستن از يك روبات نيست.
نويسنده
روباتهاي خبرنگار تنها ميتوانند گزارشهايي را با استفاده از كلمات كليدي و تعيين شده بنويسند، اما نوشتن داستان، شعر يا قطعه ادبي به احساس و قريحه انساني نياز دارد.
هنرمند
روباتها شايد بتوانند نقشهاي كوچكي را ايفا كنند؛ اما هرگز نمي توانند مانند يك انسان حالت چهره، احساس و خلاقيت را در اجراي يك نقش از خود بروز دهند.
پزشك عمومي
يك پزشك بيش از آموزههاي موجود در كتابهاي پزشكي براي تشخيص بيماري استفاده ميكند و هيچ هوش مصنوعي نميتواند مراحل تشخيص بيماري را بدقت انسان انجام دهد، اگرچه در ساير حوزه هاي علم پزشكي مانند جراحي ميتواند ورود روباتهاي جراح و كمك جراح را مشاهده كرد.
ماما
تولد نوزاد نياز به همراهي و ارتباط انساني دارد و هيچ مادري دوست ندارد اين لحظه را با يك روبات بي جان سپري كند.
كشاورز آلي
مراقبت از گياهان و جانوران كاري نيست كه بتوان پيشرفتهترين روباتها را براي انجام آن برنامه ريزي كرد. دنيا بسمت محصولات ارگانيك و كشاورزي پايدار پيش مي رود و اين مسأله نيازمند حضور و مراقبت انسان است.
مراقب كودك
مراقبت و نگهداري از كودكان، يكي از پيچيدهترين مشاغلي است كه روباتها هيچ گاه نميتوانند وارد اين حيطه شوند.
مهندس روباتيك
با وجود پيشرفت هاي گسترده در حوزه برنامه ريزي و طراحي روبايتك، هيچ روباتي نمي تواند روبات پيشرفتهتري از خود طراحي كند.
و اگر کمی دقت کنیم هزاران کار دیگر هم می توان یافت که هرگز ربات ها قادر به انجام آن نخواهند بود و این تفاوت خالق انسانها و خالق ربات ها را پیش از پیش به رخ می کشد و انسان را وادار می کند که بگوید:
والله احسن الخالقین
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 26,نوامبر,2024